incassokosten_berekenen

Incassokosten berekenen

Het niet betalen van een openstaande vordering leidt vroeg of laat tot de bemoeienis van een incassobureau. Zodra een incassobureau bij de zaak betrokken is, krijg je als schuldenaar niet alleen te maken met een openstaande vordering, maar ook met incassokosten. De hoogte van deze incassokosten is wettelijk vastgelegd, dus je kan in principe zelf je incassokosten berekenen. Om de hoogte van de incassokosten te controleren, kan je gebruikmaken van onze handige incassocalculator. Door middel van deze incassocalculator weet je precies waar je aan toe bent.

Incassokosten berekenen met de incassocalculator

De incassocalculator gaat uit van de gemaximeerde incassokosten zoals geldend vanaf 1 juli 2012. Wanneer de openstaande vordering vóór 1 juli 2012 opeisbaar is geworden, gelden andere richtlijnen. Let op: dit zijn dus richtlijnen, geen wettelijk vastgelegde regels! Meer over deze richtlijnen vind je in onze incassokosten tabel.

Incasso Calculator

Bedrag: 

BTW 21%

Max. incassokosten: € 0,00
Sub totaal: € 0,00
Totaal: € 0,00

Incassokosten te hoog?

Vallen de incassokosten die door “jouw” incassobureau berekend worden, hoger uit dan dat de incassocalculator aangeeft? Controleer dan eerst of je misschien met een niet-BTW-plichtige schuldeiser te maken hebt. Is de schuldeiser die jou achter de vodden zit, wettelijk gewoon BTW-plichtig, dan heb je wellicht onterechte incassokosten voor je kiezen gekregen. Je hebt uiteraard het recht om hiertegen bezwaar aan te tekenen bij het incassobureau.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/admin/domains/incassokosten.net/public_html/wp-content/themes/twentytwelve-child/single.php:19 Stack trace: #0 /home/admin/domains/incassokosten.net/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /home/admin/domains/incassokosten.net/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/admin/dom...') #2 /home/admin/domains/incassokosten.net/public_html/index.php(17): require('/home/admin/dom...') #3 {main} thrown in /home/admin/domains/incassokosten.net/public_html/wp-content/themes/twentytwelve-child/single.php on line 19